Over WeValue Innovations

fffff

WeValue Innovations

WeValue is gespecialiseerd in de waardebepaling van bedrijven en intellectueel eigendom bij:

• Bedrijfsovernames
• Geschillen en uitkoop van aandeelhouders
• Financieringen
• Herstructureringen en faillissement situaties
• Intellectueel eigendom transacties

WeValue begeleidt het gehele proces. Vaak wordt hierin samengewerkt met andere professionals, zoals advocaten, accountants, fiscalisten en octrooigemachtigden. WeValue is landelijk en internationaal actief vanuit locaties in Groningen en Amsterdam.

Inzicht in de waarde

Waarderen is méér dan een rekenkundige exercitie. Cijfers hebben alleen betekenis wanneer ze onderbouwd zijn, tegen de achtergrond van een bedrijfskundige analyse. Met een betrouwbare waardering kunnen belangrijke beslissingen worden genomen en de onderhandelingen met vertrouwen tegemoet worden gezien. Daarnaast is het belang van intellectueel eigendom en specialistische kennis in de laatste decenia sterk toegenomen. Meer dan 85% van de waarde van bedrijven wordt hierdoor bepaald. De kennis en ervaring die WeValue Innovations heeft opgebouwd om de waarde van intellectueel eigendom (IP) inzichtelijk te maken is onderscheidend.

Frits Wijbenga

Frits Wijbenga begon zijn loopbaan bij Deloitte in 1998 als MKB adviseur en was vervolgens universitair docent bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Durham University Business School in Engeland. Na deze periode van 10 jaar business consultancy en (executive MBA) teaching is Frits vanaf 2008 betrokken geweest bij het opzetten en professionaliseren van een business incubator en een technology transfer office voor de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Tevens is Frits zich vanaf 2008 gaan specialiseren in het waarderen van bedrijven en intellectueel eigendom. Als business developer en waarderingsdeskundige heeft Frits meer dan 100 (IP) transacties succesvol begeleid en is hij betrokken geweest bij de start en financiering van verschillende innovatieve ondernemingen.

Met WeValue Innovations zijn de werkzaamheden uitgebreid naar kleine, middelgrote en grote bedrijven (2.000+ medewerkers), zowel nationaal als internationaal actief in uiteenlopende sectoren zoals machine & apparatenbouw, dienstverlening, medische technologie, biotech, tech, high-tech en ICT. Ondernemers worden op onafhankelijke wijze geadviseerd vanuit locaties in Groningen en Amsterdam.

Frits heeft een PhD in Bedrijfseconomie (RUG) en is als Register Valuator (RV) ingeschreven bij het Nederlands Instituut van Register Valuators (NirV) en heeft tevens daarvoor tevens een postdoctorale diploma in Business Valuation (Tilburg University) behaald.

Frits geeft tevens cursussen en workshops over financiering en waardebepaling aan overnamespecialisten (RAB), accountants (NBA geaccrediteerd) en start-ups (LifeSciences@Work Accelerator).

Specialisaties zijn bedrijfswaarderingen, bedrijfsanalyses, strategische advisering, oplossen van (zakelijke) conflictsituaties, waarderen van intellectueel eigendom en het begeleiden van ondernemers bij onderhandelingen en financieringsaanvragen.

Contact

Als u meer wil weten over wat WeValue Innovations voor u kan betekenen dan kunt u contact met opnemen via deze website of per telefoon.